Facebook Twitter Pinterest
Gustafson Guthrie Nichol Wins Tucker Design Award For Smithsonian’s Kogod Courtyard
Posted: Wednesday, February 03, 2010 |

The Building Stone Institute announced yesterday that the prestigious Tucker Design Award was awarded to the Kogod Courtyard at the Smithsonian Reynolds Center for American Art and Portraiture. The award-winning Courtyard was designed by landscape architects Gustafson Guthrie Nichol, within an architectural renovation by Foster + Partners architects. This is Gustafson Guthrie Nichol’s third Tucker Design Award.

Kogod Courtyard at the Smithsonian Reynolds Center for American Art and Portraiture

Click above image to enlarge
Tucker Design Award for the Kogod Courtyard at the Smithsonian Reynolds Center for American Art and Portraiture by landscape architects Gustafson Guthrie Nichol (Photo: Timothy Hursley)

Since its inception in 1977, the Tucker Design Award has been recognized as one of the most prestigious architectural design awards in the country. The award honors those who have achieved excellence in design through the incorporation and use of natural stone in their building or landscape project.

Kogod Courtyard at the Smithsonian Reynolds Center for American Art and Portraiture

Click above image to enlarge
Kogod Courtyard at the Smithsonian Reynolds Center for American Art and Portraiture (Photo: Timothy Hursley)

Housed in a National Historic Landmark Building, the Kogod Courtyard is an interior courtyard which has been enclosed by a glass canopy designed by Foster + Partners, creating one of the largest public event spaces in Washington, DC.

Kogod Courtyard at the Smithsonian Reynolds Center for American Art and Portraiture

Click above image to enlarge
Bird’s eye view of the Smithsonian Reynolds Center in Washington, DC (Photo: Ken Rahaim, Smithsonian Institution)

The Courtyard features innovative stone detailing and use of domestic and historic stone. Given the historical significance of the building, the landscape design for the Courtyard acts as the link between the historic building and the new roof. The design balances a formal relationship between courtyard, building, and roof, with a dynamic east-west composition of long, rectangular marble planters and a scrim of water which is allowed to traverse the entire length of the courtyard, underlining the dynamic sense of motion in the composition. The design creates a contemporary complement to the new roof, while reflecting the character and spirit of the historic building. The design features the use of Imperial Danby Marble, Cold Spring Black Granite, and Mesabi Black Granite.



Comments:
Featured Competitions:
image
Register/Submit: Sep 1
image
Register: Jul 6 / Submit: Jul 30
image
Register: Sep 30 / Submit: Oct 21
image
Register: May 25 / Submit: Jul 13

Search News by Keyword:
Advertisement