Facebook Twitter Pinterest
Seoul Memorial Park by HAEAHN architecture
Posted: Wednesday, August 08, 2012 |

Seoul-based firm HAEAHN architecture has shared with us images of its recently completed crematorium project, Seoul Memorial Park. The structure, located in the hills outside of Seoul, South Korea, was HAEAHN architecture's winning competition entry in 2009 and finally completed in 2012.

Seoul Memorial Park by HAEAHN architecture: view from south (Photo: Park Youngchae)

Click above image to view slideshow
Seoul Memorial Park by HAEAHN architecture: view from south (Photo: Park Youngchae)

Project Description from the Architects:

Secluded by mountain hills from a bustling highway gateway, Seoul Memorial Park rests in a serene valley area of the Woo-Myun Mountain on the outskirts of Seoul, South Korea.  Seoul Memorial Park is a crematorium constructed in harmony with the natural terrain of the site, which previously lent calming scenic views to meditative passing-by hikers, and is now converted to a sanctuary for solemn rituals concluding life’s journeys.

Courtyard view (Photo: Park Youngchae)

Click above image to view slideshow
Courtyard view (Photo: Park Youngchae)

Canvas for Land Art 

To overcome the unwelcomed response from the community, this crematorium was sought to be a “non-erected” building.  Instead, Seoul Memorial Park emerges as a form of “land art” sculpted into the existing topography with a flowing array of architectural forms and motifs.  Concaved at the center of the Park, lies a courtyard encompassed by a series of ritual spaces devoted to separate functions.  These spatial layers bordering the courtyard resonate from a distance with the surrounding mountain trails and ridges.  The 2-storey high crematorium facility configured in the curvilinear belt along the courtyard has roof structures linked in the way flower petals pinwheel one another, punctuated by a reflective pool at the very heart of the courtyard.

Arrival driveway (Photo: Park Youngchae)

Click above image to view slideshow
Arrival driveway (Photo: Park Youngchae)

Comfort in the Final Journey 

Families in bereavement take the final journey of parting as they encircle the courtyard along a path reminiscent of spiritual spaces with vaulted ceilings and indirect lighting. Towards the cremation alcove, the ceiling rises drastically as a clearstory above a triforum. Upon completion of the path, a meandering garden comforts the bereft.  As the water from the mountain flows  down and gives life to the garden, one might be reminded of the transfiguration of sorrows in praise of the harmony in nature.  The garden shimmers with sunlight, whispers with snowfalls, and dances with spring rains. Season by season, tranquility is discovered and the spirit is renewed.  Just as nature was dissolved into a building to rest in the valley, Seoul Memorial Park was embodied in a piece of land art to celebrate life and transfigure sorrows.

Procession path viewed from the lobby (Photo: Park Youngchae)

Click above image to view slideshow
Procession path viewed from the lobby (Photo: Park Youngchae)

Reflective pond in the courtyard (Photo: Park Youngchae)

Click above image to view slideshow
Reflective pond in the courtyard (Photo: Park Youngchae)

Farewell room (Photo: Park Youngchae)

Click above image to view slideshow
Farewell room (Photo: Park Youngchae)

Cremation hall (Photo: Park Youngchae)

Click above image to view slideshow
Cremation hall (Photo: Park Youngchae)

Overall view (Image: HAEAHN architecture)

Click above image to view slideshow
Overall view (Image: HAEAHN architecture)

Project Details:

Project: Seoul Memorial Park
Date of Completion: 2012
Site Area: 36,000 m2
Gross Floor Area: 18,000 m2
Client: Seoul Municipal Facilities Management Corporation
Architects: HAEAHN architecture

Find also drawings and model photos of the project in the image gallery below.

Model, view from northwest (Image: HAEAHN architecture) Model, view from north (Image: HAEAHN architecture) Site plan (Image: HAEAHN architecture) Ground floor plan (Image: HAEAHN architecture) Elevations (Image: HAEAHN architecture)


Comments:
es
Wednesday, August 08, 2012
redundancy, excess and unnecessary complexity.

Why?

Nkwanite
Nigeria
Thursday, August 09, 2012
es? Could you point out the redundancy, excessive and unnecessary complexity you mean?
You ought to be specific in any thing you criticize, so as to avoid making the whole project look fuzzy.
Kindly be specific so that we may learn.

Featured Competitions:
image
Register: Sep 30 / Submit: Oct 21
image
Register/Submit: Sep 1
image
Register: May 25 / Submit: Jul 13
image
Register: Jul 6 / Submit: Jul 30

Search News by Keyword:
Advertisement